Wednesday, June 15, 2011

Walit @ Marang

Saja nak share premis2 walit yg tumbuh bagaikan cendawan la ni.. Yg ni saya snap atas sket dari my house kat Bukit Payung.. Dari luar tak nampak lagi burung keluar masuk but u never know kan..

Ni kira medium kos. Saya ade observe yg kategori rendah pun dah ade burung masuk..

Yg ironic nya a few metres lepas dia ni ade 3 gigantic one.. At least each 4-5 tingkat.. Wuyooo.. Kalu semua tingkat dipenuhi tu.. X mustahil half a mill income each.. Pandang ke depan betui.. Agak dia berkemampuan.. Tgk tempat pun tau ni mesti kontraktor besarrr punya..

Tapi yg syiokk sy ade borak dgn seorang pengusaha keropok .. Dengar dia dah buat sebuah.. Jek2 tanya ade se yek.. Dia kata dah dua.. Satu dh nak harvest dah.. Kalu yg tu pulangan bagus.. Dia nak penuhkan tanah satu ekar dia tu dengan 4 lagi.. Yg tak bestnya dia kata senarai pemilik walit termasuk dia dah sampai LHDN dah.. Hahaha :P
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

No comments: